Misija

MISIJA

Maksimalnim zalaganjem svih zaposlenih nastojimo da kod učenika, na prvom mestu, razvijamo osećaj pripadanja školi u kojoj se neguju pozitivne vrednosti koje su osnov za napredak na profesionalnom i ličnom planu: razumevanje, tolerancija, fleksibilnost i dobri međuljudski odnosi.

Trudimo se da atmosfera u kojoj se  obrazovno – vaspitni proces odvija bude prijatna i podsticajna, radna i podržavajuća. Sve aktivnosti usmerene su ka pružanju  pomoći učenicima u ovladavanju znanjima i veštinama koje će ih učiniti stručnjacima u područjima rada za koja se obrazuju, bilo da nakon završetka srednje škole nađu zaposlenje ili nastave školovanje na fakultetima.

Veliku podršku pružamo kreativnosti i originalnosti učenika: svaka pozitivna ideja ili produkt praćeni su nagradom i pohvalom. Činimo sve da iz naše škole odlaze kao odgovorni i savesni mladi ljudi koji odvažno i samostalno pristupaju svetu odraslih i spremni su da se suoče  sa svim izazovima savremenog društva.

Ono što je najbitnije, kontinuirano potenciramo filozofiju celoživotnog učenja koja je, u zanimanjima za koja se naši učenici osposobljavaju, od suštinske važnosti jer su u svetu savremenih tehnologija rapidne promene najevidentnije, a da bi bili i ostali konkurentni na tržištu rada, moraju ići u korak s promenama.

Naši učenici su odraz u ogledalu nas samih, zato je naša stalna misija da istrajemo na ovim vrednostima koje podižu značaj i ugled škole i doprinose poboljšanju kvaliteta života u celokupnoj zajednici.