Kreativna ostvarenja učenika osnovnih i srednjih škola u snimanju kratkometražnih filmova- 🎬🎥🎞️

Održan IKT Film Festival u Novom Pazaru  – 1. 11.2023. – 3.11.2023.

Kreativni tim (učenici i profesori – mentori) Tehničke škole su učestvovali na IKT Film Festivalu slanjem 2 filma: „Strah“ i „Korak napred“.
IKT Film Festival je posvećen stvaralačkim sposobnostima osnovaca i srednjoškolaca, i usmeren je na razvijanje kreativnih sposobnosti uz korišćenje pametne tehnologije.
Vec godinama naši učenici ostvaruju dobre rezultate u snimanju kratkih filmova, ali od prošle godine je tome dat i pun značaj, kao i bitna reklama, pa je promocija bila na profesionalnom nivou, a sve u cilju da se naši mladi još značajnije iskažu i učestvuju na takmičenjima, kako bi popularisali svoje veštine i značaj rada svih u Tehničkoj školi.
Film „Strah“ je več pobrao pregret nagrada na raznim takmičenjima, a na pragu je još jedne. Na snimanju filma učestvovala je dobra grupa učenika odeljenja IV3, uz jaku podršku profesora Rifata Ljajića.
Film „Korak napred“ je drugi film koji je prošao prvu selekciju i predstavljaće našu školu na ovogodišnjem IKT Film Festu, koji se održava u našem gradu, od 1.11. do 3.11.2023.
Na ovom filmu su radili učenici koji se pojavljuju po prvi put u sličnom projektu, ali, koji su pokazali izuzetnu volju i inicijativu da odrade svoje prvo filmsko ostvarenje, i, obzirom da se sve snimalo u kratkom vremenskom periodu, izmedju časova, uz kratak period vremena za montiranje i ostale efekte, ispao kao zanimljiva i dobra priča.
Inicijativa je potekla od grupe učenika II6 odeljenja, i do samog snimanja su se priključili učenici III5, kao i učenik III3 odeljenja. Uz učenike, značajan udeo u ostvarenju filmske priče, dale su profesorice Vanja i Suzana Marinković.
Tehnička škola „Izudin Šušević“ se pojavljuje sa 2 sjajna kratka filma, očekuju se dobre kritike i zapaženi rezultati. Poželimo našim učenicima da sutra osvoje neku od nagrada i da svojoj školi donesu nove pehare.
Projekcije filmova su od 14h do 19h.
Srecno!!! 🎥🎞️🎬⭐👋

Suzana Marinković, koordinator Tima za kulturu i javnu delatnost škole.

 

Filmovi učenika mogu se pogledati na zvaničnom YouTube kanalu IKT Film Festa:

Film „Strah“

Film „Korak Napred“

Tokom tri finalne večeri su prikazani filmovi koji su ušli u finale. Oba naša filma su prikazani tokom prvog dana u popodnevnom i večernjem terminu.
Tokom programa između projekcija, učenici su mogli da se opuste uz zanimljivim program i goste koji su animirali publiku raznim pitanjima, igrama, pogađanjima i ostalim radionicama.

Na finalnoj večeri, 3.11.2023. proglašeni su nagrađeni filmovi.
Film „Strah“ je ubedljivim brojem glasova nagrađen prvim mestom, kao najbolji kratkometražni film. Ekipa koja je radila na ostvarenju ovog filma je donela novu nagradu i pehar školi, a nama je to potvrda da imamo pobedničku ekipu.
Čestitamo im na novoj pobedi.

Svečanom otvaranju i projekciji filmova su prisustvovali:
Prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, Ministarka prosvete Republike Srbije direktor Radio Beograda Milan Nedić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, kao i ostali gosti i prijatelji iz zemlje i regiona.