СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА 27.01.2024.

 

Поводом обележавања Савиндана, ученици Техничке школе „Изудин Шушевић“ су извели пригодан програм, уз организацију и вођство  вероучитеља Николе Радовановића, уз подршку директора, колегиница и колега. Уз заједнички труд, програм је био садржајан и успешно изведен.

Програм је отворио директор школе, Мирза Дурановић уводном речју, а затим су присутни професори и ученици одгледали и одслушали  садржај  програма који су чинили химна посвећена Светом Сави, осврт на живот и рад Светог Саве, рецитација, беседа, хорско извођење изворних песама, презентација на тему  значаја наших културних и историјских споменика ( Петрова црква), презентација на тему значаја  образовања и школског периода у животу младих, преплитање традиционалног и модерног стила у данашњем животу и учењу младих, и извођење на гитари на крају програма.

Завршни део програма је био обележен изласком вероучитеља Николе Радосављевића на сцену и његовим маестралним извођењем рецитације,, Писмо учитељу“, песника Добрице Ерића.

Пуну подршку и помоћ у организацији и садржају приредбе су пружиле Вања Маринковић и Сузана Маринковић, професорице енглеског језика, у идејном осмишљавању и уређењу сцене, ангажовању и припреми ученика у реализацији и снимању видеа о улози школе у животу младих, као и ангажовању ученика у инструменталном извођењу на гитари.

 

Техничку подршку је пружио Рифат Љајић, професор информатике и рачунарске технике, као и ученик четврте године, Ерхад Машовић који је снимао и монтирао видео записе.

Сви ангажовани, професори и ученици су се потрудили да програм буде садржајан и занимљив, што је допринело његовом успешном извођењу.

 

 

 

 

 

 

 

Професори који су се организовали, уз подршку директпра школе да буде и закуске након приредбе и за ученике и професоре су Биљана Костић, професорица машинске групе предмета, Снежана Божовић, професорица саобраћајне групе предмета, Миљана Пајовић, професорица економије и предузетништва и Видосав Роглић, професор информатике, па  су сви уживали у пријатној и опуштеној атмосфери након приредбе.

Видео приредбе можете погледати на линку испод:

https://drive.google.com/file/d/1wP0cV0EO6-4dhew-Jomo6cvqZiz0ItAu/view

Ученици  који су учествовали у Светосавској приредби:

Сања Мирковић I-6, Тања Мирковић I-6, Тијана Мирковић I-6, Елена Павловић Мирковић I-6, Анђелија Чолић II-5, Наталија Павловић II-5, Марија Глођовић II-5, Лука Карличић II-5, Филип Милинтијевић II-5, Јована Стефановић III-7, Михајло Лузовић III-7, Никола Чолић III-7, Магдалена Бугарић III-7, Вељко Ристовић IV-3.

Водитељи: Саво Милетић IV-3, Селена Раковић IV-6, Лазар Тансковић II-5, Вук Недељковић II-5.

Беседник: Лазар Гвозденовић III-7.

 

Ученици  који су учествовали у снимању видеа о улози школе у животу младих су:

Далија Хазировић I-4, Елена Павловић I-6, Нерма Сеферовић IV-7, Дарис Ахметовић IV-3,  Алија Медовић I-5,  Дарти Шон Дин I-4. Текст написала Мина Боројевић I-4.

Емир Синановић, ученик IV-1 одељења се представио инструманталним извођењем на гитари нумере „Љубавна серенада“ непознатог аутора.

Захваљујемо се на успешно изведеном програму свим ученицима и професорима.

 

Сузана Маринковић, координатор Тима за културу и медијску промоцију школе.