Održana tribina na temu „Primjena arebice u Sandžaku i njen značaj u obrazovanju stanovništva u XX vijeku“ – 30.11.2023.

Tehnička škola „Izudin Šušević“ i Škola za dizajn tekstila i kože, u saradnji sa Muzejom „Ras“, organizatori su i domaćini tribine o temi „Primjena arebice u Sandžaku i njen značaj u obrazovanju stanovništva u XX vijeku“ — školska biblioteka, 30.11.2023.

Organizaciju tribine su podržali direktori obe škole, Hido Ljajić i Meho Camović, a pripreme su realizovale profesorice srpskog i bosanskog jezika i književnosti, Elvira Đekić i Alma Smailbegović, uz podršku svojih stručnih koleginica iz Škole za dizajn tekstila i kože.

 

Na tribini su govorili Hasna Ziljkić, žurnalista i Enver Ujkanović, orijentalista. Učenici naše škole govorili su stihove alhamijado pjesnika.

Prostorija biblioteke je za ovu priliku urđena tradicionalnim motivima. Program tribine su pratili učenici i profesori obe škole, a za prijatnu atmosferu su se pobrinuli organizatori tribine. Prisutni i gosti su na kraju tribine počašćeni kafom, sokovima i kolačima.
Sve u svemu, prava domaćinska atmosfera, prijatna diskusija. Predavanje sa tonovima istorijskog i kulturnog nasleđa su bili glavni pečat večeri. Gosti su svojim kazivanjima zainteresovali prisutne, jer je tema bila izuzetno zanimljiva i vredna proučavanja. Deo programa je bio interaktivni, u kome su učenici sa gostima diskutovali na temu.
Zahvaljujemo se gostima na učešću, organizatorima tribine, direktorima i profesorima koji su podržali ideju, ali, zahvalnost i učenicima koji su učestvovali u programu.
Ova zajednička saradnja dve škole je za svaku pohvalu, i treba da je primer i za nove zajedničke aktivnosti, ubuduće.