XXVII REPUBLIČKO TAKMIČENJE MAŠINSKIH ŠKOLA SRBIJE

 

  1. i 14. maja 2022. je u Srednjoj stručnoj školi Kragujevac održano Republičko takmičenje mašinskih škola. Organizatori takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednica mašinskih škola Srbije. Učenici Tehničke škole Anes Vejselović IV3 i Abdusamed Aljović II10 su, nakon odličnog plasmana ( 1. i 2. mesto) na Regionalnom takmičenju u Novom Pazaru, predstavljali našu školu u kategoriji AUTOMEHANIČAR, dok je predstavnik u kategoriji BRAVAR bio Ilhan Bronja. Učenici su u Kragujevcu bili u pratnji svojih mentora – Muamera Kujovića (automehaničari) i Mersada Čelića (bravari).

Prvog dana učenici su se takmičili u izradi teorijskog testa, a sledećeg u izradi praktičnih zadataka. Nakon zbiranja rezultata, u konačnom plasmanu, Anes Vejselović je osvojio 8. mesto, sa ukupno 162,55 bodova, a Abdusamed Aljović 21. mesto. U kategoriji BRAVAR, naš učenik Ilhan Bronja zauzeo je 6. mesto sa 138,86 bodova.

Budući da su se učenici takmičili u zaista oštroj konkurenciji, zadovoljni smo postignutim rezultatima. Organizacija ovog događaja je bila na veoma zavidnom nivou. Učenici i mentori su imali priliku da posete savremeno opremljene radionice Tehničke škole u Kragujevcu i prisustvuju prezentaciji solarnog automobila. Ceo događaj je protekao u prijatnoj atmosferi, druženju i međusobnoj razmeni iskustava. Rezultati takmičenja su dobar indikator kvaliteta nastave mašinskih predmeta – pokazali su koje segmente treba forsirati i unapređivati, a koje poboljšati. Svi učesnici takmičenja su izrazili zahvalnost i pohvale Srednjoj stručoj školi u Kragujevcu na uspešnoj organizaciji događaja, sa željom da se slične manifestacije organizuju češće i u više 犀利士
kategorija.

 

15.05.2022.                                                                 Dina Omerović, pomoćnik direktora škole

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.