Dečja nedelja

U okviru Dečje nedelje, koja je u celoj Srbiji obeležena u periodu od 7. do 13. oktobra pod sloganom „Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan“, Kulturni cenar Novi Pazar je usmerio pažnju na svoju manifestaciju Festival stvaralaštva mladih kroz posetu školskim ustanovama i neposrednim razgovorima o njoj.

Delegacija – koju su činili direktor Kulturnog centra Dženan Palamar, članica Gradskog veća Novog Pazara Denisa Curić i glavna koordinatorka Festivala, urednica programa u Kulturnom centru, Hasna Ziljkić – tokom prethodne sedmice obišla je 14 osnovnih škola, sedam srednjih i dve predškolske ustanove, suorganizatore ove manifestacije, koja premašuje brojku od 3.000 učesnika i 15.000 gledalaca.

U veoma prijatnom razgovoru sa direktorima obrazovnih ustanova, njihovim saradnicima i koordinatorima škola na FSM, glavna tema je bila poslednji, XIV po redu, festival, realizovan u martu i aprilu tekuće godine, kao i naredni, koji će biti održan u 2025. godini. Svi su se saglasili da je ovo jedinstvena manifestacija za mlade N. Pazara i da je treba nastaviti, te da je ona dostigla veoma zavidan nivo kako u organizaciji, tako u realizaciji, ali i u kvalitetu prikazanih programa – što je naročito važno.

Direktor Kulturnog centra Dženan Palamar zahvalio je direktorima svih obrazovnih ustanova na besprekornoj saradnji, uručivši im tom prilikom Zahvalnice za učešće, a koordinatorima za uspešnu realizaciju programa škola na FSM, kao i poklon knjige, neka od izdanja Kulturnog centra.

Zahvalnica je dodeljena i direktoru srednje škole „Izudin Šušević“, Aladinu Tokalić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *