TEMATSKO VEČE DRUŽENjA, NA TEMU: “U POTRAZI ZA NAJSTRAŠNIJOM PRIČOM“! “THE HAUNTED STORY NIGHT“!

Deo aktivnosti, van redovnog sadržaja rada na časovima engleskog jezika, jeste organizovanje zanimljivih aktivnosti za učenike sa dobrim poznavanjem engleskog jezika, a u cilju animiranja učenika da pokažu svoje znanje, veštine i kreativnost – učenje na zabavan i kreativan način.
Kao i prethodne godine, profesorice engleskog jezika su organizovale učenike, i pripremile sadržaj za veče druženja, u prostoriji Američkog kutka, 30.10.2020. Ideja je bila da se učenici predstave u pripovedanju, pa je popularni praznik u Americi, “Halloween Night“ bio ideja koji žanr da izaberu. Internet im je bio izvor za traženje najstrašnije priče, a zadatak je bio da pronađu priču i da je modifikuju, preobliče, kako bi uneli i svoj pečat, a mogli su i da kreiraju sami neku priču na osnovu mašte, filma, priče, ili knjige. Bila je to zanimljiva potraga za najstrašnijom pričom, tokom koje su razmenjivali komentare i ideje, na temu večeri, pod nazivom “The Haunted Story Night“.


Program je počeo u pola sedam, pošto su završeni časovi u drugoj smeni, a okupljanje je započelo ranije, pa je prostorija Američkog kutka bila popunjena u dozvoljenom broju, prema merama koje su uvedene zbog Korona virusa.
Za početak je učenicima prikazana prezentacija na temu praznika, činjenice vezane za početak proslave, zanimljivosti koje prate ovaj praznik, koreni nekih reči i imena. Učenici su pratili slajdove, slušali zanimljivosti, i komentarisali, vezano za informacije koje su čuli, na engleskom jeziku. Po završetku prezentacije, slušali su muzičku numeru iz kultnog filma “Porodica Adams“, i usput ponavljali poznate reči. U sledećem delu večeri, učenici su bili u ulozi pripovedača, predstavili su svoju priču, a ostali su slušali sa interesovanjem. Nakon ovog dela, prisutni su glasali za priču koja je na njih ostavila najjači utisak, i komentarisali zbog čega je to za njih najstrašnija priča. Kako bi povratili dah od pričanja, usledio je još jedan muzički intermeco, pa su se učenici opustili pred završetak večeri druženja, uz zanimljive šale na račun popularnog praznika.

Red zanimljivih informacija, red muzičkog predaha, red pesmica, red pripovedanja, red glasanja i diskutovanja, razmenjivanja mišljenja, red zanimljivih šala, smeha i prijatne atmosfere, i veče je privedeno kraju. Tako je još jedno druženje proteklo u prijatnom raspoloženju i kvalitetnom druženju. A tome nije kraj, već planiramo sledeći projekat.

U realizaciji programa učestvovale profesorice engleskog jezika, Vanja Marinković, Danira Rujević i Suzana Marinković. Zahvalnost Daniri Rujević, koja nam obezbeđuje prostor Američkog kutka, za druženja.


Veliko hvala našim učenicima pripovedačima, Amini Ramović, Omeru Biševcu i Hani Korać.
Hvala i svima ostalima koji su učestvovali u diskusiji: Midjan Biševac, Omer Papić, Harun Kučević, Silma Gusinac, Dalila Faković, Uroš Đoković, Marko Vučinić i Haris Delić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *