IZLOŽBA “KARAVAN ZA KLIMU 3.0”

Karavan za klimu je projekat koji je 2018. godine osmislio Francuski institut u Srbiji, a koji se ove godine realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Kancelarije Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj u Srbiji.

Povezujući borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta, Karavan za klimu 3.0 ima za cilj podizanje svesti građana o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije.

Projekat « Karavan za klimu 3.0 – Mali korak za čoveka, veliki za prirodu – biodiverzitet i klimatske promene u Srbiji » je treće izdanje ove izložbe koje predstavlja nastavak projekata « Karavan za klimu #2 – Traganje za obnovljivim izvorima energije! » i « Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena! », realizovanih 2018. i 2019. godine.

Izložba « Karavan za klimu 3.0 – Mali korak za čoveka, veliki za prirodu – biodiverzitet i klimatske promene u Srbiji » realizovana u Kulturnom centru Novi Pazar 20.5.2021. Profesor bilogije Amela Đerlek je organizovala učešće naših učenika na Izložbi.