EKOLOŠKA SEKCIJA ŠKOLE – ČIŠĆENJE GRADA

U sklopu velike ekološke akcije u Novom Pazaru, tokom cele nedelje izvode se aktivnosti na različitim lokacijama. U akciji učestvuju javna preduzeća, nevladine organizacije, obrazovne ustanove, sportska udruženja i pojedinci. Cilj ove masovne akcije je, pored konkretnih rezultata – zdravije ekološke sredine, i podizanje ekološke svesti građana.

  

Učenici Tehničke škole su svoj doprinos akciji pružili u vidu čišćenja keja reke Raške od svojborskog mosta do Velike pijace. Inače, svake godine  učestvuju u realizaciji ove aktivnosti. Ispred Tehničke škole akciju su vodile profesorke Amela Đerlek, Aida Šehović i Lida Mustafić koje su zajedno sa učenicima učestvovale u čišćenju grada.

 

威而鋼
one size-medium wp-image-874″ src=“http://tehnickanp.edu.rs/wp-content/uploads/2022/06/IMG-20220624-WA0003-300×225.jpg“ alt=““ width=“300″ height=“225″ />

Tokom realizacije aktivnosti učenici su pokazali da zaista vode brigu o svom gradu. Želja im je da sopstvenim primerom svojim vršnjacima pokažu da i minimalna aktivnost usmerena na očuvanje zdrave životne sredine ima veliki značaj za celu planetu Zemlju.

S ponosom ističu da se osećaju pripadnicima svetske ekološke porodice i da će se zalagati za njeno proširenje novim članovima.

 

U Novom Pazaru                                                                     Dina Omerović, pomoćnik direktora

24.06.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.