ZAVRŠNI SKUP U NIŠU 16. I 17. DECEMBRA 2021.

U organizaciji Grupe za decu i mlade „Indigo“ pod pokroviteljstvom UNHCR-a u Nišu je 16. i 17. decembra 2021. održan završni skup svih predstavnika obrazovnih institucija uključenih u implementaciju projekta „Podrška deci tražiocima azila, izbeglicama i raseljenim Romima, kao i obrazovnim ustanovama u Srbiji“. Uvodnu reč je održala Jelena Milonjić, predstavnik UNHCR-a u Srbiji koja je izrazila zadovoljstvo izuzetnim rezultatima postignutim u realizaciji projektnih aktivnosti.

Ispred Tehničke škole u Novom Pazaru skupu je prisustvovala Elvedina Omerović – odgovorno lice za sprovođenje projekta, koja je predstavila rezultate rada na projektu. Istakla je da je učenik Kenan Đukatani, koji je u junu 2021. diplomirao i stekao zvanje „Tehničar drumskog saobraćaja“ odmah našao posao u svojoj struci  u firmi „Lađar“ koja se bavi tehničkim pregledima vozila. Ta činjenica je od velikog značaja za animiranje budućih srednjoškolaca među romskom populacijom. Školske 2021/22. prvi razred Tehničke škole pohađaju tri učenika romske nacionalnosti. Predstavljene su sve aktivnosti u dosadašnjem radu sa njima.

 

U drugom delu događaja učesnici su imali priliku da razmene dragocena iskustva u implementaciji projektnih aktivnosti, iznesu predloge i sugestije za prevazilaženje prepreka sa kojima se suočavaju u radu i ojačaju međusobne kontakte i saradnju koji su i te kako neophodni za uspešnu realizaciju planiranih aktivnosti.

Svi učesnici skupa su događaj ocenili korisnim i neophodnim i izrazili zahvalnost organizatorima za uspešnu realizaciju ovog događaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.